De invloed van de yoga opleiding op je leven

Wanneer iemand aan een cursus of een opleiding begint,
merkt hij of zij meestal al binnen enkele maanden, dat dit van invloed is op zijn of haar leven. Bij een yoga opleiding geldt dit in versterkte mate. Dit komt doordat er een wereld voor je opengaat die rechtstreeks van doen heeft met de diepte van je eigen wezen. 

Als je enkele maanden met de yoga opleiding bezig bent,
kan zich in je leven van alles voordoen, wat je niet direct weet te plaatsen. Je kunt je zonder meer gelukkig voelen, en zonder zorgen door de gehele opleiding gaan. Maar wat je ook kan overkomen, is dat, doordat zoveel dat zich nu een plaats zoekt in jezelf, in je leven, je het gevoel kunt hebben, dat niets meer lijkt te passen.
Natuurlijk weet je heel goed, dat je je dan in een overgangssituatie bevindt, en dat het eigenlijk niet nodig is, je zo van de wijs te laten brengen: je hebt hier immers vanuit je zielenroep voor gekozen! Het kan dan immers niet uitblijven, dat je een andere kijk krijgt op wat zich in je leven afspeelt, en vooral hoe je daar zelf mee omgaat, hoe je zoekend bent je nieuw verworven inzichten in je leven in te passen, vanuit een roep om helderheid in alle opzichten.

Wanneer deze ontwikkeling in bewustzijn zich aandient,
is dat het begin van een levensproces dat altijd door zal gaan. 
In deze zo belangrijke processen wordt de cursist begeleid, zowel door de docent als door de leden van de Opleidings Advies Raad.

Yoga opleiding De Cobra Amsterdam
Liggende meditatie aan het eind van een yogales

 

 

 

.

 

.

 

.