Yoga in het Amsterdamse Bos 2014

Aan het einde van elk cursusjaar geef ik een yogales ergens buiten. Op 21 juni, op de eerste dag van de zomer, kwam een groepje cursisten uit Amstelveen bij elkaar voor een lange yogales in het Bos, heerlijk! En het was fijn, zacht weer.

Hieronder vind je een paar foto’s.

 

Yoga Yogaboek_Yoga workshop Amsterdamse Bos juni 2014_Yoga Lydwina Meerman Amsterdam Jordaan Claverhuis_1
Sarvāngāsana, Schouderstand met de armen langs het hoofd

Bij deze yogahouding merk je dat aarding heel belangrijk is. Daarom leg je je handen met alle tien de vingers languit stevig tegen de grond. Op de inademingen kun je je houding vanuit deze basis verruimen, ook in de lengte.

 

Yoga Yogaboek_Yoga workshop Amsterdamse Bos juni 2014_Yoga Lydwina Meerman Amsterdam Jordaan Claverhuis_2
Nirālamba Sarvāngāsana, Schouderstand zonder steun

Langzaam worden de armen rechtop gezet. Hierbij is concentratie nodig omdat je anders uit evenwicht raakt en simpelweg omvalt. Deze foto laat het proces zien.

Yoga Yogaboek_Yoga workshop Amsterdamse Bos juni 2014_Yoga Lydwina Meerman Amsterdam Jordaan Claverhuis_Danurasana_Booghouding_
Danurāsana, Booghouding

Het is een avontuurlijke houding om te leren aannemen: kun je om te beginnen met je handen bij je voeten komen? zelf heb ik er indertijd een flinke poos over gedaan om de houding te leren beheersen. En dat vertel ik mijn cursisten. Marjan op de foto heeft al resultaat. En daar is zij natuurlijk blij mee! Nu kan zij geleidelijk verdergaan, bijvoorbeeld door het dichter naast elkaar brengen van de benen. Na deze avontuurlijke fase komt er vanzelf steeds meer rust in de houding.

 

Yoga Yogaboek_Yoga workshop Amsterdamse Bos juni 2014_Yoga Lydwina Meerman Amsterdam Jordaan Claverhuis_Danurasana_Zijwaartse Booghouding_
Danurāsana, Booghouding

Voor het zijwaarts rollen in de Booghouding is kracht nodig, vooral in je buik. Bovendien kom je altijd een moeilijk punt tegen in je heup. Dit punt is Ankie gepasseerd, zij ligt nu op haar zij met het hoofd los van de grond. Een volgende stap is het wegduwen van de voeten waardoor een boogvorm in de houding ontstaat met alle ruimte voor de buik.

Wat hebben wij een heerlijke yogales meegemaakt, op het gras, direct in verbinding met onze moeder aarde. Één van de cursisten zei dat het de fijnste yogales van het hele seizoen was… Zelf kun je dit ook doen: lekker naar een park of grasveld gaan. Of naar het strand, de duinen.

 

Lieve cursisten,
een fijne zomer gewenst
en tot in september, in het volgende yogaseizoen!

Namaste!
Lydwina

Sanskriet les Beginnerscursus Sanskriet leren in Amsterdam Centrum Stichting De Roos_Sanskriet cursus Amsterdam  Jordaan _Euro 400 incl lesmateriaal_20 lessen_ Stapsgewijze cursus Sanskriet_

Om Shanti Shanti Shanti_Sanskriet_Basis cursus Sanskriet leren in Amsterdam Centrum Stichting De Roos_ 20 lessen Sanskriet leren Euro 400 incl lesmateriaal_

Om Shanti Shanti Shanti!

.

.

.

.

.